Over mij

Boeiende verhalen vertellen. Dat doel heb ik als journalist en tekstschrijver. Verhalen die mensen aan het denken zetten, verhalen die inspireren, leerzame verhalen. Mijn belangstelling is breed. Politiek, psychologie, sport, onderwijs, wetenschap, om maar een paar interessegebieden te noemen. Ik geloof dat je als journalist in staat moet zijn om je in korte tijd te verdiepen in een onderwerp, om er vervolgens een goed verhaal over te schrijven. En de lezer zo mee te nemen op een ontdekkingstocht.

Mijn achtergrond

Geboren en getogen in het Gelderse dorpje Wehl ontwikkelde ik al snel een voorliefde voor schrijven en een brede belangstelling voor wat er zich afspeelde in de wereld. Na het vwo op het St. Ludger College in Doetinchem, leidde dat er in 2005 toe dat ik me inschreef voor de opleiding journalistiek van de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Nadat ik die versneld had afgerond, heb ik aan de Radboud Universiteit in Nijmegen een masterdiploma (MSc) politicologie behaald.

Sinds 2007 heb ik als verslaggever gewerkt bij dagblad De Gelderlander. Als freelance journalist heb ik bovendien voor verschillende andere opdrachtgevers gewerkt. De focus is daarbij steeds meer verschoven van printmedia naar online media. Zo heb ik teksten geschreven voor websites, uiteraard volgens de maatstaven van SEO (search engine optimization). Om de effectiviteit van deze teksten te meten, ben ik bovendien gecertificeerd in het webstatistiekenprogramma Google Analytics. Daarnaast ben ik blogger op de website van mijn vriendin Marike: Jongenborstkanker.nl.

Mijn bedrijf Dennis Kemperman Journalistiek en Communicatie staat bij de Kamer van Koophandel te Utrecht ingeschreven onder nummer 59121769.

Wilt u meer informatie over mijn diensten?
Laat het mij weten!